Metoder

4OMT står för Ortopedisk Manuell Terapi
och är ett av de specialistområden som
fysioterpeuten arbetar med. Läs mer »

OMI Ortopedisk medicin är ett organspecifikt kunskapsområde, som innefattar kunskaper om rörelseorganens sjukdomar. Läs mer »

MDT är ett koncept för diagnostik och behandling av smärttillstånd i rygg, nacke och andra leder. Läs mer »

Lymfödem. Ett ödem (svullnad) innebär en för stor mängd vätska i någon del av kroppen och kan ha flera orsaker. Läs mer »

Akupunktur Akupunkturen härstammar från den kinesiska traditionella medicinen. I Sverige godkändes akupunkturen som behandlingsform 1984. Läs mer »

Stötvågsbehandling (ESWT) är en relativt ny behandlingsform som används som alternativ till de konservativa behandlingsformerna. Chockvågsbehandling har resulterat i uppseendeväckande goda resultat helt utan biverkningar. Ofta blir patienten symptomfri 7-10 dagar efter en behandling. Samtliga fysioterapeuter på Stockholm Norr Sjukgymnastik har kompetens att behandla med Stötvåg/ShockWave.

Far/Fyss recept tar vi emot. Alla vår fysioterapeuter tar emot detta. Först bokas ett första besök samt ett uppföljande möte inom 3 månader. Patienten är berättigad att köpa ett rehabkort för 770:- för 3 månader för vårt gym.

Medicinsk Yoga är en terapeutisk yogaform som har sitt ursprung från Kundaliniyogan. Läs mer