Medlemsbrev 2020-09-25

Hej träningskund! Hoppas ni mår bra och att ni har det bra nu när hösten visar sig från den bästa sidan med sol och värme. På Stockholm Norr Fysio & Gym har vi kommit igång efter sommaren och vardagen lunkar på. Det är fortsatt lugnare än vanligt i gymmet, möjligen lite mer folk på måndagar direkt efter lunch, då artrosskolan pågår. Vi ser att fler av er kommer igång igen, vilket gör oss glada. Vi håller tummarna för att vi klarar oss från ett mer allvarligt bakslag i pandemin, så att restriktionerna långsamt får minska.

Från oktober öppnar vi på lördagarna igen. Vi kommer ha öppet mellan kl 8-14 och på söndagarna fortsatt kl 10-16.

Yinyogan är populär och grupperna är fulla. Man får anmäla sig tidigast en vecka innan och det gör man på mejl via receptionen stockholmnorr[at]stockholmnorr.se Även uteträningsgrupperna är välbesökta och uppskattade. Träningsgruppen i det nya cirkelgymmet håller på att etablera sig, ta chansen att delta där för extra inspiration.

Hjälp oss gärna bli fler och påminn vänner o bekanta att vi prisjusterar 1okt. Kanske någon vill passa på att köpa kort innan det. Påminner också om möjligheten att boka in en Fysiotimma eller träningsinstruktion, det ingår i era träningskort. Då kan du få ny inspiration eller hjälp att hitta nya övningar. Läs mer här: Fysiotimma

Vi har blivit bättre på att uppdatera våra sociala media, följ oss gärna på Facebook Stockholm Norr Fysio & Gym eller på instagram @stockholmnorrfysiogym. Där kommer tips om grupper o träning samt lite inblick i vår vardag.

Vi ses i gymmet! Välkomna!

Medlemsinfo 27 aug 2020

Hoppas ni alla haft en fin sommar! På Stockholm Norr börjar allt det nya sätta sig lite, även om vi fortsätter flytta runt lite saker för att vi upptäcker att det kan bli bättre på ett annat sätt. Vi hoppas att ni har tålamod med det. Ofta är det någon av er som kommer med nya idéer, vilket vi uppskattar.

Nästa vecka kommer vi ha prova-på-vecka, vilket innebär att nya träningsgrupper startar och att nya kunder är välkomna att prova på att träna hos oss, helt gratis.  Vi startar yinyoga i grupplokalen och cirkelträningspass i det nya cirkelgymmet. Det kommer vara en speciell vecka med utlottningar, tipsrunda och så bjuder vi på lite godsaker. Ta gärna med er släkt och vänner så vi kan bli fler. Läs mer om veckan här: http://stockholmnorr.se/valkommen-pa-prova-pa-vecka-31-8-4-9/

Till följd av rådande läge kommer de öppettider vi har nu kvarstå ytterligare en period. Vi hoppas kunna öka öppettiderna senare i höst.

Vi kommer genomföra en prisjustering på våra träningskort från och med 1 oktober. Vi uppskattar våra kunder väldigt mycket och vet att många av er valt att låta era kort vara aktiva under hela denna tuffa period som varit de snart sista 6 månaderna, trots att ni kanske inte kunnat träna. Prisjusteringen kommer därför gälla vid nytecknande av träningskort från och med 1 oktober. Nuvarande autogirokunder kommer alltså inte påverkas. Vi inför också ett rabatterat ungdoms- och studentmedlemskap. Vi kommer gå ut med en kampanj gällande detta inom kort och info kommer finnas på hemsidan.

Vi har också tagit beslut att från och med 1 oktober inte längre tillåta frysning av kort utan läkarintyg.

Vi är glada att gymmet börjar fyllas på igen så smått, även om det fortsatt är lugnt. Vi ser positivt på framtiden! Välkomna!

Nu höjs avgiften för uteblivet besök i vården

Regionfullmäktige har beslutat om en enhetlig avgift på 400 kronor för uteblivet vårdbesök för personer som uteblir utan giltigt skäl. Syftet är att minska antalet uteblivna och sent inställda besök och därmed kunna använda vårdens resurser på bästa sätt.

De nya reglerna

Alla vårdgivare ska ta ut avgiften på 400 kronor om patienten uteblir, både för besök i öppenvård och för planerade operationer på sjukhus. Förhinder ska meddelas senast 24 timmar före ett besök i öppenvård och senast 72 timmar före en planerad operation.

Avgiften räknas inte in i högkostnadsskyddet

Avgift tas ut även om besöket är kostnadsfritt, till exempel för barn och ungdomar under 18 år, personer som är 85 år eller äldre, eller patienter med frikort.

Övergångsregler

Uteblivandeavgiften 400 kr gäller från och med 1 september 2020. Patient som inför ett bokat besök fått uppgift om uteblivandeavgift enligt tidigare gällande avgiftsnivå ska dock debiteras den avgift som hen fått information om inför det bokade besöket.

Ibland finns giltiga skäl för uteblivet besök

Ibland kan patienten ha giltiga skäl till sent inställt eller uteblivet besök. Bedömning av giltigt skäl görs av respektive vårdgivare. Regeln ska tillämpas på skäligt sätt och omständigheterna i det enskilda fallet ska beaktas. Observera att för närvarande räknas förkylningssymtom som ett giltigt skäl i enighet med regionens inriktning för hantering av covid-19.

https://vardgivarguiden.se/nyheter/2020/augusti/nu-hojs-avgiften-for-uteblivet-besok-i-varden-till-400-kr/