Uteträning måndagar, flyttad till torsdagar! Från v. 15

TORSDAGAR KL. 13.45 – 14.30

Kombinera styrka och kondition med helkroppsövningar:

  • Funktionella övningar (vardagsnära rörelser och övningar som kombinerar styrka, koordination, och balans)
  • Pulshöjande helkroppsövningar
  • Övningar går att anpassa till olika nivåer, passar alla oavsett ålder.
  • Tips: Kan vara bra med lite träningsvana eller om du som senior tidigare har gått på uteträningen/cirkelträningen på tisdagar kl 10.30.

Ledare: Emma Johansson

Klä dig efter väder och följ med på ett cirkelträningspass. Skor som tål att bli lite blöta och handskar rekommenderas!

Vi möts vid huvudentrén på Sågvägen 2 och går tillsammans ner till parkbänkarna vid Kanalen där vi tar oss igenom ett härligt träningspass.

 

Uteträningspassen ingår i träningskortet, anmälan sker tidigast en vecka innan passet till stockholmnorr[at]stockholmnorr.se.

Välkommen att prova på, förstå gången gratis!

 

Påsken närmar sig, öppettider i gymmet och grupper!

yellow flower
Öppettider under påsk

Torsdag 1 april    kl. 07.00 – 17.00
Fredag 2 april      STÄNGT
Lördag 3 april      kl. 08.00 – 14.00
Söndag 4 april     kl. 10.00 – 16.00
Måndag 5 april   STÄNGT


Uppehåll grupper som ingår i träningskortet

Ingen Uteträning måndag 5 april
Ingen Yin yoga måndag 5 april
Ingen Uteträning tisdag 6 april

Medlemsbrev mars 2021 

Vi går i väntans tider, vi väntar på vår och vi väntar på vaccinationerna ska landa ute i samhället. Corona påverkar oss mycket i vardagen och längtan efter det normala är stor. Vi har under hela året successivt anpassat våra insatser och försökt skapa en trygg miljö för våra kunder, tränande och för oss som arbetar på Stockholm Norr Fysio & Gym.

Det är fortsatt lugnt i gymmet och de som tränar är noga med att använda handskar och torka handtag, vilket vi uppskattar mycket. Den nya pandemilagen innebär bland annat förtydligande om hur stor yta varje individ som nyttjar våra lokaler ”har rätt till”. Vi har sedan en längre tid begränsat antalet som får träna i gymmet samtidigt och vår begränsning ligger en bra bit under det restriktionen säger. I lokalen sitter anslag om hur många personer som får vistas på olika ytor. Hittills är det sällsynt att man får vänta på att komma in, men vi hoppas ni kan ha överseende med det om det skulle hända. På vår hemsida finns information om hur flödena ser ut i gymmet, när det är fler och färre. Se här http://stockholmnorr.se/friskvard/

Vi har startat igång Yinyogan igen, hittills bara en gång per vecka. Det är en liten grupp till följd av restriktioner, men har varit uppskattat av deltagarna. Det är på måndagar kl 19. Anmälan görs via mail till receptionen, stockholmnorr[at]stockholmnorr.se

Vi har startat om uteträningen för seniorer, den ligger på tisdagar kl 10.30. Det är träning som kan anpassas för de flesta. Det kommer starta en grupp till inom kort. Mer info finns att läsa på hemsidan: http://stockholmnorr.se/grupper-friskvard/utetraningforseniorer/

Känslan är trots allt god, vi ser fram emot vår och sommar, ser fram emot nystarter och nysatsningar! Vi är så glada och tacksamma för alla er som kommer till gymmet, vi håller i och håller ut tillsammans! Vi ses i gymmet!

Rekommendation om munskydd vid vårdbesök

Med anledning av att samhällsspridningen är fortsatt hög och senaste veckan uppåtgående, att det finns en ovisshet i omfattningen av de nya virusvarianterna samt att tidschemat för vaccin har förändrats, har Smittskydd Stockholm tillsammans med Vårdhygien Stockholm och chefläkare tagit fram rekommendation om munskydd vid vårdbesök. Rekommendationen är ett komplement till befintliga riktlinjer och rekommendationer.

Rekommendationen införs från och med nu och kvarstår tills vidare beroende på det epidemiologiska läget.

Info från Vårdgivarguiden 19 feb 2021.

Uteträning för seniorer start 19/1

Anmälan till stockholmnorr[at]stockholmnorr.se tidigast en vecka innan, avbokning senast 2 timmar före passet

 

Tisdagar kl. 10.30 – 11.15
Ledare: Emma Johansson

Klä dig efter väder och följ med på ett cirkelträningspass. Skor som tål att bli lite blöta och handskar rekommenderas!

Vi möts vid huvudentrén på Sågvägen 2 och går tillsammans ner till parkbänkarna vid Kanalen där vi tar oss igenom ett härligt träningspass.

 

  • Vi tränar viktiga muskelgrupper som stärker kroppen inför vardagens utmaningar
  • Inslag av övningar för balans och rörlighet
  • Övningarna går att anpassa efter egen nivå

Ingår i träningskortet, anmälan sker tidigast en vecka innan passet till stockholmnorr[at]stockholmnorr.se

 

Vi välkomnar nya kollegan Johanna Jeppsson

Johanna har 15 års erfarenhet inom rehabilitering av långvarig smärta, stress och utmattning. Utöver specialistkompetens inom smärta och smärtrehabilitering har hon studerat idrottsmedicin, OMT – ortopedisk manuell terapi, Basal Kroppskännedom och Ergonomi – anpassningar av arbete och miljö till människans behov och förutsättningar. Hon arbetar med beteendemedicinsk inriktning och formar behandlingen ur ett helhetsperspektiv som täcker fysisk funktion, ökad livskvalité och hållbart arbetsliv.

Om du vill boka en tid till Johanna ring receptionen på 08-544 105 90 eller via länken till 1177.se https://www.1177.se/Stockholm/hitta-vard/kontaktkort/Stockholm-Norr-Fysio-och-Gym-Johanna-Jeppsson-specfysioterapeut-Akersberga/

Balans- och rörlighetspass, online med Birgitta Olsson