Svetas medicinska yoga håller igång!

Vi håller igång grupper i medicinska yoga som ingår i träningskortet. Sveta håller grupp på tisdagar kl 19-20 samt på torsdagar kl 10-11. Det kan i dessa tider vara extra viktigt att ta paus från vardagen och fokusera inåt en stund.

Deltagarantalet är lägre, så det är lätt att hålla avstånd från varandra. Vi är noga med hygienrutinerna och du kan komma in direkt i grupplokalen från utsidan om du vill undvika att gå genom våra lokaler. Välkomna!

Träna utomhus tisdagar kl. 11.00

Cirkelträning vid kanalen. Ett träningspass som passar seniorer och dig som vill ha lite extra motivation till träning.

Efter träningen bjuder vi på kaffe!

Tisdagar kl. 11.00 – 12.00
Samling: Utanför huvudentrén på Sågvägen 2, därefter går vi tillsammans ner till kanalen.
Ledare: Emma Johansson

Ingår i träningskortet, Ingen föranmälan krävs

Upplägg:

  • Träning för hela kroppen, fokus på viktiga muskelgrupper som stärker kroppen inför vardagens utmaningar
  • Övningarna går att anpassa efter egen nivå

Infobrev till medlemmar

Vi håller öppet som tidigare. Vi tar emot patienter och kunder som vill och kan komma till oss. Vi följer såklart de riktlinjer som kommer och förändringar kan komma snabbt. Vi håller hemsidan uppdaterad. Nedan följer info om ombyggnationen:

Nu har vi flyttat ner ett antal behandlingsrum till plan 0 och dessutom öppnat vår nya fina grupplokal. Det känns bra därnere, det är fint och trivsamt, även om allt inte är färdigt. På plan 1 har vi kvar ett antal behandlingsrum och så kommer det vara även långsiktigt. Ungefär hälften av oss sjukgymnaster kommer arbeta på plan 1 o hälften på plan 0. Meningen var att vi skulle bjuda in till ett medlemsmöte o visa vår lokaler, men det får vi ta längre fram.

Ombyggnationen har nu dragit igång på plan 1. Det första som händer nu är att behandlingsrummen i hörnet mot kanalen ska rivas och byggarna har spärrat av det området, för att störa verksamheten så lite som möjligt. Det innebär att du som tränande får gå in i gymmet via vårt kök, där vi satt upp ett draperi för att vi ska kunna fortsätta använda köket under byggperioden. Vi är väldigt tacksamma för att ni respekterar att köket är en personalyta och att samtal med oss sker i gymmet och i receptionen.

Av förklarliga skäl är det färre besökare i gymmet och byggarna försöker jobba på i högsta fart för att det ska bli klart snabbt. Just nu rekommenderar Folkhälsomyndigheten att man byter om och duschar hemma om det är möjligt. Vi kommer stänga våra vanliga omklädningsrum för renovering inom kort och istället göra omklädningsrum i två behandlingsrum. Där kommer finnas skåp att låsa in saker i som vanligt, men inte dusch o toa. Man får använda toaletten bakom receptionen. På vardagar mellan kl 7.30–17 kommer det finnas möjlighet att duscha nere på plan 0, inte på kvällar och helger. Tillgången är dock begränsad och vi ser helst att ni duschar hemma. Förstår att detta inte är optimalt, men vi spar mycket tid på att göra allt på en gång och vi hoppas resultatet gör det värt att vänta på.

Det är oroliga tider för oss alla nu, men vi försöker blicka framåt och hoppas att vi så snart det är möjligt ska kunna samlas för träning och umgänge i nyrenoverade lokaler. Vi är väldigt tacksamma för att ni stannar som kunder hos oss i dessa utmanande tider och vi har ambition om att fortsätta erbjuda en värdefull och bra verksamhet för alla som vill komma till oss.

Stockholm Norr Fysio o Gym

Uppdaterad info från Folkhälsomyndigheten

Igår den 24/3 uppdaterades eller kanske snarare förtydligades rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. De skriver bla så här:

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet.

Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

Arrangören av verksamheten ska göra en riskbedömning enligt riskbedömningsverktyget som finns i på sidan om rekommendationer för evenemang med färre än 500 deltagare och anpassa evenemanget utifrån resultatet.

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten.

 

Rådgivning på telefon

Vi har till följd av rådande läge nu möjlighet att ge telefonrådgivning, både för nya och pågående patienter. Om du har besvär du vill ha råd för eller om du oroar dig för något och inte vill/kan komma till oss, ring till receptionen så får du hjälp att boka en telefontid.

Vi har fortsatt öppet som vanligt, så om du vill komma till oss är du varmt välkommen.

Receptionen når du på 08-544 105 90. Har du en pågående kontakt hos oss går det bra att maila till din sjukgymnast.

Frysning av kort

Vi har tagit beslut att göra det möjligt att frysa träningskort utan läkarintyg med tanke på det rådande läget med Covid-19 Corona. För att göra det maila oss med ditt namn, telefonnummer och kortnummer. Skicka ej ditt personnummer. Maila oss på stockholmnorr[at]stockholmnorr.se.

Denna undantagsregel gäller initialt april ut. Frysningen gäller fram tills det akuta läget lagt sig, vi börjar med att ge möjlighet att frysa kortet april ut.

Möjligen kommer vi också tvingas ändra våra öppettider. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Uppdaterad info gällande Corona

Vi fortsätter hålla vårt gym och vår mottagning öppen. Vi har respekt för alla som väljer att inte komma till oss, men vi gör allt för att ni ska kunna vara hos oss på ett säkert sätt. Personalen har tydliga riktlinjer att stanna hemma vid ev sjukdomssymptom och vi tvättar och spritar händerna ofta.

Vi har också vidtagit åtgärder för att höja hygienen i gymmet ytterligare:

Vi torkar av handtag på maskiner och dörrar flera gånger dagligen.

Vi erbjuder er tränande en tunn handske att ha på under passet. Den kan man ta med hem, tvätta och använda igen.

Vi kämpar på tillsammans! Vi fortsätter följa riktlinjer från regering och Folkhälsomyndigheten.